Peste 900 de investigaţii radiologice şi de imagistică medicală în două luni

0
46

Specialiştii Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală CT- RMN din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare au lucrat intens şi în perioada stării de urgenţă, respectiv cea de alertă. S-au realizat 9.232 de investigaţii de specialitate în lunile aprilie şi mai, cu respectarea tuturor procedurilor în vigoare şi având în vedere siguranţa pacienţilor şi personalului medical.
Dr. Daniela Trenişan, medic primar radiologie şi imagistică medicală a declarat că s-au efectuat 3.505 de investigaţii, majoritatea destinate bolnavilor de pe secţiile spitalului (2.829) şi pacienţilor Ambulatoriului Integrat al unităţii (602), dar şi cu plată (74). Pentru luna mai, cifrele statistice arată 5.727 de investigaţii (dintre care 4.498 pacienţi secţii, 779 Ambulator Integrat, 438 cu plată, 10 interspitaliceşti, 2 pentru personal).
În cadrul Laboratorului de Radiologie şi Ima­gistică Medicală CT-RMN activează 9 medici, 25 de asistenţi medicali, 3 registratori medicali şi un fizician. Laboratorul oferă servicii de radiologie convenţională pe 5 aparate, mamografie digitală/ecografie mamară în cabinet dedicat, ecografie generală şi specială, rezonanţă magnetică nucleară (RMN), osteodensitometrie-DEXA, tomografie computerizată (CT) pe 3 aparate (achiziţie spirală). De curând, laboratorul a fost dotat cu un CT având 128 secţiuni, cel mai performant din N-V ţării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.