În Șomcuta Mare • Modernizarea străzilor, îngreunată de vremea ploioasă

0
69

Reabilitarea străzilor din Șomcuta Mare este un proiect în plină desfășurare. Șantierele au fost organizate pentru a reface străzile, astfel încât Șomcuta Mare să capete, după multă așteptare, o înfățișare de oraș, dorită de toată lumea. Cu toate că proiectul a demarat în forță, există zone în care lucrările nu pot avansa din cauza ploilor.

„E bună ploaia, dar pe noi ne încurcă în proiectul de reabilitare a străzilor. În ultima perioadă a plouat zilnic, astfel că, din cauza vremii, pe unele străzi s-a întârziat cu lucrările la structura drumului. Știm că toată lumea este nerăbdătoare să vadă străzile asfaltate, știm că pentru o parte dintre cetățeni s-a generat disconfort: bălți, noroi, zgomot, probleme legate de accesul auto spre locuințe etc, și pentru asta ne cerem scuze, dar sperăm ca vremea să țină cu noi”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.
Având în vedere vremea ploioasă, constructorul care se ocupă de reabilitarea străzilor a concentrat forța de muncă pentru lucrări de cofrare, betonare, îndiguire pe o porțiune a văii Bârsăului etc:

Gheorghe-Ioan Buda – primarul oraşului

„Până în prezent, s-au realizat în proporție de aproximativ 90% rigolele carosabile pe două străzi, s-a turnat primul strat de asfalt pe alte două străzi, pe strada Corneasa se pun borduri, iar pe alte străzi se lucrează la rigole. Avem zone în care strada e pregătită pentru lucrări de structură a drumului, însă, din cauza ploilor, acestea nu se pot realiza. Spre exemplu, ploile ne dau de furcă pe străzile 1 Mai și I. Maniu, unde lucrările nu pot avansa. Aici se va interveni cu prioritate de îndată ce vremea ne va permite. Ne-am uitat pe prognoza meteo încă de la începerea reabilitării și am încercat să ne organizăm astfel încât să nu fie disconfort pentru populația de pe străzile aflate în lucru, însă, din cauza ploilor repetate, unele lucrări nu pot fi efectuate în această perioadă. Vrem ca lucrările să fie de calitate, astfel că va trebui să mai avem un pic de răbdare”, a mai subliniat primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.