Pagube materiale însemnate

0
45

Precipitațiile torențiale căzute vineri în judeţ au produs pagube la nivelul a 8 unități administrativ-teritoriale – Moisei, Poienile de Sub Munte, Borşa, Vișeu de Jos, Strâmtura, Ruscova, Rozavlea şi Sighetu Marmației.
Torenții formați pe versanți au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi şi pâraie care s-au revărsat din albie. Șuvoaiele de apă au transportat aluviuni, pietriș, material lemnos și material vegetal care au colmatat podețe, rețele de canalizare etc.
Au fost inundate 25 de anexe gospodărești și curțile aferente. De asemenea, au fost afectate 1,5 km de drum județean, peste 173 km de străzi, 5 km de drum comunal, colmatate 14 podețe şi 3 fântâni, 1,2 km de drum forestier, 7 hectare de teren arabil, 3,2 hectare de pășuni și fânețe, apărări de mal, 6 km de rețele de apă și canalizare.
Sâmbătă, fenomenele meteorologice au produs pagube pe raza a 7 unitati administrativ-teritoriale – Poienile Izei, Rozavlea, Sighetu Marmatiei, Leordina, Vișeu de Jos, Șieu şi Bârsana.
Şuvoaiele de apă au transportat aluviuni, pietriş, nisip, material lemnos şi material vegetal care au colmatat podeţe şi reţele de canalizare.
Au fost inundate 4 gospodării, 47 anexe gospodăreşti, respectiv au fost afectate 37 de podeţe, 1,5 km de drum judeţean, 37,1 km de străzi, 62 hectare teren arabil, 73,75 hectare de păşuni şi fâneţe. De asemenea, au fost colmatate 23 de fântâni, 6 km de reţele de alimentare cu apă, respectiv s-au produs eroziuni de mal pe o suprafaţă de 11 km.
156.000 lei pentru Vişeu de Sus şi Valea Chioarului
Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite, Consiliul Judeţean Maramureş a alocat pentru două comunități afectate de inundații puternice, un sprijin financiar în valoare de 156.000 lei: 100.000 lei pentru Vișeu de Sus și 56.000 lei pentru Valea Chioarului.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că instituția pe care o conduce, chiar dacă nu dispune de necesarul financiar pentru a reface infrastructura distrusă, va face tot ceea ce este necesar pentru a spijini mai departe comunitățile afectate de fenomene meteorologice deosebite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.