Proiecte importante pentru sănătatea maramureşenilor

0
68

Consiliul Judeţean Maramureş s-a reunit în sistem de videoconferinţă pentru dezbaterea celor 6 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Două dintre acestea au făcut referire la unul dintre cele mai ambiţioase obiective din sistemul sanitar maramureşean: dotarea cu dispozitive medicale a Blocului operator – sală de operaţii chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Unitatea medicală urmează să devină primul spital non-universitar din ţară, care va efectua operaţii pe cord deschis. Dotarea blocului operator va fi finanţată în comun de către CJ Maramureş şi Primăria Municipiului Baia Mare.
CJ Maramureş va utiliza suma de 1.031 mii lei, din excedentul anului 2019, pentru suplimentarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Din această sumă se va achiziţiona o masă de operaţie pentru chirurgie cardiacă şi toracică, un ecocardiograf Doppler, de înaltă performanţă cu sondă transesofagiană, un defibrilator intern cardiac cu padele, 3 monitoare funcţii vitale de tipul hemodinamic invaziv, 3 paturi ATI şi un aspirator chirurgical.
Primăria Baia Mare urmează să susţină achiziţionarea sistemului de circulaţie extracorporală cu suma de 1.046,60 mii lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.