De ce îl iubim pe Eminescu?

0
121

15 ianuarie și 15 iunie stau sub semnul Domnului Eminescu. Al iubirii de Eminescu! Fiecare îl iubește în felul său pe Mihai Eminescu, fiind extrem de multe considerente.
Unele dintre acestea sunt cele literare, măiestria cu care Eminescu a așezat cuvintele în idei literar exprimate fiind unică. Îl iubim pe Eminescu pentru că el este însăși poezia! Nu cred că există vreun român care să nu știe măcar o strofă din poezia eminesciană. Îl iubim pe Eminescu pentru că este o parte din sufletul nostru! La care nu vom renunța niciodată.
Alte considerente de iubire eminesciană țin de opera sa publicistică, articolele de presă ale lui Mihai Eminescu fiind de o savuroasă incisivitate și autenticitate, prea puțin cunoscute publicului larg, mare parte din opera publicistică a lui fiind interzisă în vremurile cenzurilor de tot felul.
Alții îl iubesc pe Eminescu pentru spiritul său profund patriotic. Cosmopolit prin educație și boem prin stil de viață, Eminescu a fost și a rămas unul dintre marii patrioți români. Patriotism însemnând nu excluderea altor națiuni sau popoare, ci afecțiunea prioritară față de cei din neamul tău.
Eminescu a fost al timpului său, este al timpului nostru și va rămâne al timpului care vine!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.