”Drumul Nordului” îngreunează circulația în Fărcașa

0
231

Strada Independenței, artera care traversează comuna Fărcașa de la un capăt la celălalt, este supusă unui amplu proces de modernizare în cadrul proiectului ”Drumul Nordului”. În prezent se lucrează la consolidarea fundației drumului. Din cauza lucrărilor însă, circulația este mult îngreunată, pe anumite tronsoane, circulându-se alternativ, pe un singur fir.
În urma lucrărilor de modernizare a ”Drumului Nordului” se urmărește creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor orașului Șomcuta Mare și a comunelor Ariniș, Gârdani, Fărcașa, Ardusat, Satulung, Remetea Chioarului, Coaș, Copalnic-Mănăștur și Șișești din Județul Maramureș, situate în proximitatea rețelei TEN-T, care traversează județele limitrofe Sălaj și Satu Mare.
Astfel, se execută reabilitarea unui traseu de drumuri județene în lungime de 72,758 km, care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T situată în județele limitrofe Sălaj și Satu Mare pentru îmbu­nă­tățirea parametrilor relevanți – viteza de circulație, siguranța rutieră, capacitatea portantă, traficul etc – în perioada de programare 2014 – 2020. Mai mult, se cosntruiește, respectiv se modernizează un număr de 49 de alveole și stații pentru transport public dispuse pe întreg traseul reabilitat până la finalizarea investiției. Nu în ultimul rând, se urmărește construirea sau modernizarea trotuarelor pe o suprafață totală de 10.905 mp, inclusiv 82 indicatoare rutiere de semnalizare luminoasă verticală pentru treceri de pietoni cu celule fotovoltaice, 18.396 ml de benzi rezonatoare și 5.692 ml parapet de protecție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.