263 de absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale

0
48

– niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis (37,3 grade Celsius) –
3.968 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat ieri, 15 iunie, la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie), în județul Maramureș. 263 dintre cei înscrişi nu s-au prezentat la examen.
„Un număr de 11 elevi cu cerințe educaționale speciale a susținut proba de examen la limba și literatura română. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul ad­mis. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă și tentativă de fraudă nu a existat. Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iu­nie, la Matematică, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14″ – a precizat Antoaneta Bolchiş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16-19) și 23 iu­nie (în intervalul orar 8-12).
În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații vor completa, semna și depune/transmite electronic și o declarație-tip în care se va menționa faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Pentru candidații minori, declarația-tip va fi semnată și de către părinții / reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.