Din inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, premii și distincții pentru 12 scriitori

4
260

Ziua Scriitorului – Împreună suntem Baia Mare
Ziua Scriitorului, eveniment cultural de anvergură al municipiului Baia Mare, este organizată și susținută anual de către Autoritatea Publică Locală, din respect și prețuire pentru cei care contribuie prin cuvintele și ideile alese, așternute pe hârtie, la prestigiul pe care orașul nostru îl are pe plan național și internațional. În cadrul manifestării desfășurate în data de 15 iunie, au fost distinși cu diplome și premii scriitorii care contribuie la renumele orașului, dar și tinerele talente care au ales să meargă pe acest drum.
“Încă din prima zi în care mi-a revenit onoarea de a fi ales primarul municipiului Baia Mare, am acordat un deosebit interes și pentru artiști și scriitori, pentru revigorarea vieții cultural-artistice din orașul nostru. Am făcut acest pas nu doar sprijinind organizarea unor manifestări care să bucure comunitatea și să atragă atenția pe plan național și internațional asupra orașului nostru, ci susținându-i și pe cei care, prin operele lor, aduc atât de multe beneficii orașului nostru. Pentru că nu totul se rezumă doar la infrastructură, economie, investiții și alte proiecte prin care dezvoltăm și modernizăm orașul nostru. Avem obligația de a sprijini inclusiv mediile care duc departe renumele orașului nostru, creionând în continuare istoria acestui loc binecuvântat de Dumnezeu. Avem privilegiul de a avea în Baia Mare foarte mulți oameni talentați, tocmai de aceea este adesea greu să fie alese doar câteva persoane care să fie premiate pentru activitatea pe care o desfășoară în domeniul ales. Scriitorii nu fac excepție, anual revenindu-ne onoarea de a susține acest demers prin care sunt recompensați cei mai buni dintre cei buni, respectiv tinerele talente care trebuie încurajate pentru a continua pe acest frumos, dar nicidecum ușor, drum al culturii. Felicitări sincere tuturor băimărenilor care și-au gă­sit muza și reușesc să o păstreze, generând scri­eri care ne onorează, ne bucură, ne hrănesc intelectual” – a spus primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

În acest an, au fost acordate următoarele distincţii:
Premiul pentru întreaga carieră:
– Săluc Horvat
– Gheorghe Pârja
Premiul “Scriitorul Anului ”
– Lucian Perța
– Betty Kirchmajer
Premiul “Tânăr scrii­tor”
– Filofteia Covaciu, elevă a Colegiului Național “Vasile Lucaciu”
– George Nicoară
Premiile de excelență nominalizate de primarul Cătălin Cherecheș
– Ștefan Dumitraș, elev al Colegiului Național “Gheorghe Șincai“
– Poetul Ioan Hada
– Ștefan Jurcă
Diplome aniversare au primit seniorii Ana Olos (80 de ani), Rodica Dragomir (80 de ani) și Ioan Dragoș (65 de ani).
Manifestările dedicate Zilei Scriitorului în Baia Mare s-au încheiat cu lansarea mai multor volume semnate de domnii Săluc Horvat (Sub semnul lui Eminescu. Călător prin două veacuri) și Gheorghe Pârja (Scrierea Cerului. Oglinzile Nordului. Ochii Basarabiei)

4 COMENTARII

  1. Felicitări lui Ștefan Jurca, fostul meu coleg de grupa de la Brașov… și fost membru în colectivul de redacție al revistei studenților ,,SIGMA” !

  2. Felicitari Lucian Perta, Betty Kirmajer, Ioan Dragos, Gheorghe Parja si tuturor premiantilor! Un act de cultura onorant! Si primarul Catalin Chereches s a ridicat la inalmimea functiei pe care o detini! Si prin faptul ca a oferit un premiu in bani unui poet aflat in multe suferinte!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.