Cavnic • 11 milioane lei pentru modernizarea spitalului

0
77

Veste bună pentru căvnicari: spitalul din oraș a obținut o finanțare record pentru modernizare și extindere. Banii provin de la Guvern. În urma finalizării investiției, unitatea medicală va deveni una dintre cele mai moderne din județ.
Administrația locală a depus prima dată proiectul spre finanțare în urmă cu trei ani, însă acesta a fost respins de câteva ori. În toamna trecută însă, acesta a fost luat în considerare, iar acum a primit și unda verde.

Vladimir Petruţ – primarul Cavnicului

„Încă din anul 2017 am început un proiect amplu de modernizare și dotare a Spitalului de Psihiatrie din Cavnic. Am trecut prin mai multe cicluri guvernamentale. Tot în acel an am finalizat documentația și am depus-o la Ministerul Sănătății pentru a primi o finanțare record pentru un spital de categoria celui ca al nostru. Inițial investiția ne-a fost respinsă, dar noi nu ne-am lăsat și am continuat să facem demersuri în vederea obținerii finanțării. În 2019, la început, s-a reluat toată documentația de la zero și iar am fost tăiați de pe lista spitalelor care trebuiau să intre în modernizare. Însă noi tot nu ne-am lăsat și în luna noiembrie a anului trecut am reluat documentația și am depus-o încă odată spre finanțare. De această dată, spre bucuria noastră, a tuturor, Guvernul Orban s-a aplecat asupra acestei chestiuni. Acum vă pot anunța faptul că ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis ordinul 2.486 din 12.06.2020 prin care Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a primit o finanțare de 10,7 milioane lei. Cu acești bani instituția medicală va intra într-un amplu proiect de modernizare și dotare. El se va și extinde cu un nou etaj. La finalul investiției, se vor crea noi locuri de muncă și vom avea circa 30 de paturi în plus. Dacă până acum se vehiculau tot felul de scenarii, cum că vom închide acest spital sau altele, uite că în acest moment, prin ordinul de ministru emis, am primit siguranța că spitalul nostru va fi dezvoltat”, a precizat Vladimir Petruț, primarul din Cavnic.

Extindere pe orizontală și verticală

La finalizarea proiectului, spitalul va fi mai mare, mai dotat și la ultimele standarde în domeniu: „Această modernizare va aduce un plus pentru ceea ce înseamnă actul medical din Cavnic și nu numai. În urma acestei investiții majore, spitalul se va extinde atât pe verticală, cât și pe orizontală, se va construi un ascensor pentru persoane, se va muta secția de îngrijiri paleative în nou creata mansardă a spitalului. De asemenea, rețelele de informatizare, de distribuție a tuturor utilităților în spital vor fi modernizate, mobilier nou și multe alte lucruri despre care vom vorbi mai încolo”, a explicat și Marius Mărginean, managerul unității medicale.
După alocarea banilor, Compania Națională de Investiții va invita primăria la semnarea contractului de finanțare pentru obiectivul de investiții, după care va avea loc licitația, tot la CNI, iar după desemnarea firmei câștigătoare vor începe lucrările efective. Termenul de execuție este de 6 luni de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.