O singură grupă valorică la nivelul primului eșalon

0
49

Liga Națională de baschet masculin va avea o singură grupă valorică din sezonul 2020-2021, indiferent de numărul de echipe înscrise în campionat, a decis, luni, Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet.
Toate echipele se vor confrunta între ele în dublă manșă pe parcursul sezonului regulat, data limită pentru înscrierea în sezonul 2020/2021 fiind 15 iulie. Primele opt clasate la încheierea sezonului regulat se vor califica în play-off, care se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, în trei faze (sferturi de finală, semifinale, finala). Liga Națională se va încheia cel târziu la data de 12 iunie 2021.
Sezonul competițional ar urma să demareze pe 3 octombrie, cu meciurile din prima fază a Cupei României, iar o săptămână mai târziu se va desfășura prima etapă a Ligii Naționale.
Cupa României se va juca în dublă manșă, în sistem eliminatoriu. Numărul fazelor se va stabili în funcție de echipele participante, turneul Final Four urmând să aibă loc în luna februarie 2021.
S-a stabilit că echipele pot avea cel mult șase jucători străini înscriși pe foaia de arbitraj la meciurile din Cupa României și Liga Națională. În cupă este obligatorie utilizarea a cel puțin doi jucători români în permanență, dar unul trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1998 (jucător autohton U23). În schimb, în campionat este obligatorie folosirea a cel puțin un jucător autohton, acesta trebuind să fie născut după 1 ianuarie 1998 în primele două sferturi. În sferturile 3 și 4 acesta trebuie să fie autohton indiferent de vârstă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.