Recuperare medicală pentru pacienți și în stare de urgență sau alertă

0
48

Pacienții care au necesitat recuperare după boli neurologice, politraumatisme severe și intervenții ortopedice au fost tratați și în perioada stării de urgență la Spitalul Județean din Baia Mare.
Astfel, în perioada 15 martie – 15 mai au fost internați în Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie un număr de 54 pacienți, atât în regim de asigurat prin CAS, cât și cu plată. Aceștia au provenit de pe secțiile Neurologie, Neurochirurgie și Ortopedie, necesitând tratament de recuperare după boli neurologice, politraumatisme severe, intervenții ortopedice – a precizat dr. Sorina Sabo, medic șef secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul unității medicale.
S-au înregistrat două cazuri suspecte Covid-19, care au fost testate dar nu au fost confirmate.
Pe măsură ce incidența cazurilor de infestare cu virusul SARS-COV-2 a scăzut, Secția Recuperare a reînceput să preia pacienți cronici cu patologie osteoarticulară degenerativă, sechelari după accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, boala Parkinson, scleroză multiplă, discopatie vertebrală, prin sistemul programări. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.