🕮 Lecții de învățat 🕮 Apă sau aur?

0
82

Pandemia, care nu se lasă dusă ușor, dă mari bătăi de cap. Nu doar României, ci planetei întregi. Se vorbește de strategiile viitorului, iar unii chiar le fac. Despre economia viitorului, despre educația viitorului, despre sănătatea viitorului, despre omul viitorului.
Experți din toate țările și de toate felurile afirmă însă, tot mai des, că nu crizele economice sau financiare, ecologice, de sănătate, sau morale vor da de furcă viitorului, nu foarte îndepărtat, ci CRIZA APEI! Să nu uităm că 97% din apa de pe Pământ este apă sărată și doar 3% este apă dulce, din care puțin peste două treimi este în ghețarii și calotele de gheață. Restul de apă dulce care nu este înghețată este în principal găsită în apele subterane, cu doar o mică prezență deasupra solului sau în aer.
Așa încât, nu goana după AUR, ci păstrarea și conservarea resurselor de APĂ ar trebui să fie grija celor care fac strategii. Gândul acesta mi-a apărut când am văzut cât suferă deja părți importante ale planetei albastre din cauza lipsei de apă, câtă grijă au unii pentru resursele de apă și câtă indiferență se manifestă pe la noi față de această resursă vitală. Ape invadate de gunoaie, în timp ce criza apei bate tot mai des la ușă. Fără aur se poate viețui. Dar fără APĂ – nu!
Spălați-vă pe mâini!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.