Percheziții • Peste 100 de tone de agregate minerale indisponibilizate

0
50

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 8 percheziții domiciliare, în două dosare penale ce vizează executarea de activități miniere fără permis sau licență, respectiv legea minelor și evaziune fiscală.
Polițiștii maramureșeni au desfășurat activități de control în Sighetu Marmației, Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova și Rozavlea și la mai multe societăți comerciale, care execută activități de exploatare a agregatelor minerale, în Târgu Lăpuș și Petrova.
Au fost verificate 15 societăți comerciale, 6 persoane fizice și 2 autovehicule de transport marfă.
În urma activităților, au fost indisponibilizate 103.200 kg de agregate minerale, în valoare de peste 92.000 lei și confiscate 20.000 kg de piatră concasată.
Au fost întocmite 3 dosare penale, ce vizează două infracțiuni la Legea 241/2005 privind evaziunea fiscală și una la Legea 85/2003 privind legea minelor.
5 persoane au fost conduse la sediul poliției Sighetu Marmației, pentru audieri.
Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor de caz din Sighetu Marmației și Dragomirești.

Arestat preventiv pentru conducere fără permis și furt

Tânărul agresiv, depistat conducând duminică, 14 iunie, fără a deține permis de conducere a fost arestat preventiv de polițiști pentru 30 de zile.
În urma activităților informativ-operative și de cercetare, efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale și Biroului Rutier Baia Mare, s-a stabilit că tânărul a sustras cheile autoturismului pe care l-a condus și cu care a provocat un accident rutier cu pagube materiale.
Față de acesta a fost emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sigheteni, condamnați pentru furt și conducere sub influența alcoolului

Miercuri, 17 iunie, Judecătoria Sighetu Marmației a emis două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele a doi bărbați din municipiu.
Este vorba despre un bărbat, de 52 de ani, condamnat la 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și despre un tânăr, de 20 de ani, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Aceștia au fost depuși în Penitenciarul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.