Consilier local incompatibil în Şomcuta Mare

0
144

Consilier local din Şomcuta Mare, declarat incompatibil. Situaţia nu mai poate fi schimbată deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul. Este vorba despre consilierul local Teodor Balmoş (PMP). Sentinţa dată în 11 iunie 2020 de Înalta Curte este definitivă.
Consilierul local a fost prins pe picior greșit în 7 decembrie 2017, data la care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) transmitea raportul care arăta că Teodor Balmoş s-a aflat în stare de incompatibilitate.
Conform ANI, consilierul local Teodor Balmoș, membru al PNL și apoi al Partidului Mișcarea Populară (PMP), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării primului mandat de consilier local.
„În perioada exercitării calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Șomcuta Mare, judeţul Maramureș, Primăria orașului Șomcuta Mare a încheiat contracte comerciale (achiziții directe de produse în baza unor facturi) cu S.C. Balador SRL, societate comercială al cărei asociat și administrator este soția persoanei evaluate, în baza acestor contracte, societatea comercială menționată încasând suma totală de 24.335,29 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea 161/2003”, se precizează în raportul ANI.
Raportul a fost atacat în instanţă de consilierul local, însă Balmoş nu a avut câştig de cauză nici la Curtea de Apel Cluj și nici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.