🕮 Lecții de învățat 🕮 Ce înseamnă a fi bun român?

0
100

În condițiile în care românii sunt asociați, cel mai adesea, cu răul, câți oameni se mai întreabă ce înseamnă să fii bun român?! Și ce răspunsuri pot să dea. Primul răspuns cred că ar putea fi acela de a nu-ți face de râs țara în care te-ai născut. Apoi, să înveți să nu-ți denigrezi nația, cum face românul de obicei! Să nu denigrezi alte nații, și să înveți de la ele ce e mai bun și ce-ți poate fi de folos ție și țării tale.
Uneori, lecțiile importante de viață ne sunt date de cele mai neașteptate situații. Cum s-a întâmplat și cu pandemia cu Covid 19. Mulți oameni nu văd lucrurile pentru care ar trebui să mulțumească. Să muncească cinstit și să nu încerce să-l păcălească pe cel de alături. A fi bun român înseamnă să înveți să mulțumești. Nu crede că ți se cuvin anumite lucruri și nu merită să te ostenești să spui un mulțumesc. Mulți oameni nu văd lucrurile pentru care ar trebui să fie recunoscători. Miopie curată!
În lumea mare, e bine să cauți competitori mai buni decât tine și vei avea numai de câștigat. A fi bun român înseamnă să înveți să nu trăiești în mizerie, să-ți cureți curtea și ograda, să nu aștepți să vină alții să realizeze ceea ce tu trebuie să faci! A fi bun român înseamnă să respecți tradițiile tale, să înveți să respecți valorile naționale și universale…
Lucruri mărunte la prima vedere. Dar care spun mult.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.