­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« ├Äntre bine ╚Öi r─âu

0
85

Tr─âim vremuri pe care nu ni le imaginam nu cu mult─â vreme ├«n urm─â. Vremuri provocatoare, care ne-au luat pe nepreg─âtite. Am fost infecta╚Ťi nu doar cu viru╚Öi ╚Öi bacterii, ci ╚Öi cu manipul─âri de tot felul, cu minciuni, cu sfidarea legii ╚Öi a bunului-sim╚Ť. Ne sunt zilnic otr─âvite mintea ╚Öi morala, decen╚Ťa ╚Öi credin╚Ťa. S-a generalizat suspiciunea, iar manipularea e cheia succesului. Mai ales pentru politicieni.
Acord─âm spa╚Ťii mari ╚Ötirilor negative ╚Öi trecem sub t─âcere pu╚Ťinele lucruri frumoase care se mai ├«nt├ómpl─â. Pandemia ne-a ├«ndep─ârtat de teatru, de muzeu, de carte, de concerte, ne transform─â ├«n ni╚Öte somnambuli care uit─â s─â mearg─â drept pe strad─â.
Prin libertatea voin╚Ťei, mereu suntem pu╚Öi s─â alegem ├«ntre bine ╚Öi r─âu. Putem face ori bine, ori r─âu. Con╚Ötient sau incon╚Ötient, omul alege. S─â ajute, s─â fie bun, s─â fie solidar, s─â respecte. Sau viceversa. ├Än drumul s─âu prin via╚Ť─â, omul poate face ce vrea! ├Äl poate ajuta pe cel de l├óng─â el, sau se poate folosi de necazul altuia.
R─âscruci de drumuri, unde trebuie s─â hot─âr─â╚Öti pe care mergi. Pe calea cea bun─â ori pe cea rea! Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.