Sărăcie și bogăție

0
78

Sărăcia și bogăția sunt două extreme. Tot mai vizibile într-o lume globalizată. La mijloc ar trebui să fie starea normală. Dar oare mai există starea normală? Am avut ocazia să iau parte la multe întâlniri ale oamenilor cu bani. Să văd că oamenii bogați pot să fie în pas cu moda, sau șocant de simpli și ignoranți în ceea ce privește regulile interpersonale prin care funcționează restul lumii.
Am văzut și cazuri în care bogăția poate crea singurătate. Altele, care nu reușesc să vindece durerea. Sau să readucă sănătatea pierdută sau irosită. Iar viața ne demonstrează că și săracii și bogații își dezvoltă propria filozofie, după care se ghidează viața lor. Și privesc spre cele două lumi, din stânga și din dreapta, fiind, alternativ, mulțumiți sau nemulțumiți. Din care parte privești.
Vorba lui Puiu Codreanu: Cât trăiește omu-n lume, cu nimic nu-i mulțumit. Lucră, trage ca un câine, când pleacă nu ia nimic. Cât ești omule pe lume, prețuiește-te un pic… Banul înstrăinează oamenii. Lecții de în­vă­țat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.