Atenţie la consumul ciupercilor de pădure!

0
46

Pentru că a început să crească numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, medicii maramureşeni recomandă prudenţă în consumul acestora. Simptomele intoxicaţiei cu ciuperci se clasifică în funcţie de perioada de incubaţie a tipului de ciuperci care provoacă intoxicaţia. În cazul celor cu perioadă scurtă de incubaţie, simptomele apar foarte repede (15 minute – 3 ore) de la consumul ciupercilor şi se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupilă micşorată, halucinaţii, tulburări nervoase, hipotensiune arterială, abundenţa salivaţiei etc. Mai gravă este situaţia în cazul intoxicaţiei cu ciuperci cu incubaţie lungă, informează dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Semnele apar după 12 ore de la consum şi se manifestă prin greţuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecţiuni hepatice şi renale, hemoragii. În aceste situaţii este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma şi, ulterior, decesul persoanei în cauză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.