Atenție pentru pacienții cu hemopatii maligne

0
54

Risc crescut de forme severe ale COVID-19!
Dr. Cristina TRUICĂ, medicul șef al secției Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, atenționează pacienții cu hemopatii maligne:
“Pacienții cu cancer prezintă un risc mult mai mare, de 4 pînă la 5 ori de a dezvolta foarte rapid complicații respiratorii severe, inclusiv deces, îndeosebi dacă au suferit intervenții chirurgicale sau au primit chimioterapie în săptămânile precedente. Pe de altă parte, în cazul pacienților care efectuează o terapie oncologică cu viză curativă, trebuie să avem în vedere și posibilitatea efectuării planului de tratament conform programărilor, dacă starea clinico-oncologică a pacienților permite acest lucru, în unități care trebuie păstrate COVID-FREE. Orice întârziere în administrarea terapiei, duce la scăderea șanselor de supraviețuire a pacienților, de aceea trebuie găsit un compromis rezonabil”.
Pe perioada pandemiei cu coronavirus, pacienții cu risc crescut de a face forme severe de boală dacă sunt în curs de chimio-radioterapie, cu neoplazii hematologice: leucemii, limfoame, mielom, pacienții în curs de imunoterapie, cei cu transplant de celule stem în ultimele 6 luni.
În acest sens, dr. Cristina Truică recomandă pentru pacienți: evitarea vizitelor și a contactului cu membrii familiei care pot fi posibili contacţi, pacienții trebuie să locuiască singuri, într-o cameră separată, limitarea ieșirilor în afara casei, a vizitelor la magazine și folosirea mijloacelor de transport în comun, igiena periodică a mâinilor, monitorizarea temperaturii dimineața, confirmarea telefonică cu spitalul înaintea oricărei vizite programate. Orice medicație se va administra după consultarea medicului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.