Au fost stabilite şi aprobate datele de reluare a competiţiilor

0
115

Marţi, 23 iunie, în cadrul ședinței Biroului Federal al Federației Române de Rugby, s-a aprobat reluarea activității competiționale sezonul 2019-2020, la nivel de seniori, în ce privește cele trei competiții suspendate, SuperLiga CEC Bank, Divizia Națională de Seniori și Campionatul Național de Rugby 7 DNS. A fost stabilit şi programul Cupei României, competiție care este programată pentru luna august.
Planurile de competiții aprobate de către membrii BF au fost discutate cu reprezentanții echipelor de seniori din SuperLiga CEC Bank și DNS, căutându-se soluții care să fie agreate de toată lumea. În plus, s-a ținut cont și de faptul că sportivii au nevoie de o perioadă de minim şase săptămâni pentru a se readapta la efort.
De asemenea, s-a aprobat şi o variantă în care, din cauza creşterii numărului de cazuri a celor infectaţi cu noul virus, iar autorităţile vor lua în calcul impunerea unor restricţii noi, competiţiile nu se mai pot relua.
SuperLiga CEC Bank
– Finalizarea sezonului 2019-2020 a SuperLigii CEC Bank, într-un format redus, după cum urmează:
– 15 august, Braşov – Partide de baraj conform clasamentului la zi al SuperLigii CEC Bank;
– 22 august – Semifinale SuperLiga Cec Bank;
– 29 august – Finala SuperLigii CEC Bank şi partide pentru poziţionarea în clasament.
Cupa României, ediţia 2020
– Cele 6 echipe participante în SuperLiga CEC Bank vor fi împărţite iniţial în 2 grupe, pe criterii regionale:
• Grupa 1 (Muntenia-Dobrogea) – CSA Steaua Bucureşti, CS Dinamo Bucureşti şi ACS Tomitanii Constanţa
• Grupa 2 (Transilvania-Banat) – CSM Ştiinţa Baia Mare, CS Sport Club Municipal Timişoara, CSU Cluj.
Partidele vor avea loc în următoarele date: 1 şi 8 august, 12, 19 şi 26 septembrie, 3 octombrie.
• Semifinale, 10 octombrie: Loc 1 Grupa 1 – Loc 2 Grupa 2 şi Loc 1 Grupa 2 – Loc 2 Grupa 1, o partidă pe terenul echipei mai bine clasate.
• Finala, 17 octombrie.
Campionatul Naţional de Rugby 7 DNS
– finalizarea lui prin disputarea celor două etape rămase restante, astfel:
25 iulie – Petroşani, 1 august – Galaţi.
Divizia Naţională de Seniori
– finalizarea sezonului 2019-2020 prin disputarea partidelor din retur, după următorul program: 5 septembrie (Etapa a VIII-a), 12 septembrie (Etapa a IX-a), 19 septembrie (Etapa a X-a), 26 septembrie (Etapa a XI-a), 3 octombrie (Etapa a XII-a), 10 octombrie (Etapa a XIII-a), 17 octombrie (Etapa a XIV-a).
De asemenea, membrii Biroului Federal au aprobat stabilirea clasamentelor finale, fără reluarea meciurilor rămase de disputat, în eventualitatea în care autorităţile vor dispune măsuri restrictive privind organizarea competiţiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competiţional, ediţia 2019-2020, declarându-se astfel echipele câştigătoare în funcţie de numărul punctelor acumulate după ultima etapă disputată. (frr.ro)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.