Primăria Șișești reface infrastructura distrusă după inundații și va despăgubi oamenii

0
63

Administrația locală din Șișești anunță că va reface infrastructura rutieră distrusă de inundațiile produse zilele trecute. De asemenea, mai spune că va despăgubi persoanele cărora le-au fost afectate gospodăriile. În acest sens, primăria va solicita și sprijin de la Guvern.
Pagubele produse de viituri sunt însemnate pe raza comunei, fiind distruse o serie de drumuri, podețe și chiar locuințe.
„Comuna Șișești a fost grav afectată de ploile torențiale care s-au produs în perioada 13-15.06.2020. Au fost deteriorați aproximativ 10 km de drumuri comunale și străzi, dintre care 2 km au fost distruși în totalitate, devenind impracticabili. De asemenea, au fost deteriorați 6 km de drumuri agricole, iar viiturile care s-au format pe cursurile de apă din Negreia, Dănești, Șișești, Plopiș și Șurdești au afectat 1.6 km de maluri, punând în pericol gospodăriile din zonă, precum și infrastructura rutieră. În perioada mai sus menționată au fost avariate 4 locuințe și 7 anexe gospodărești. În cursul zile de miercuri, în urma ploilor torențiale s-au format viituri pe cursurile de apă din Negreia, Dănești, Șișești, Șurdești și Plopiş, producând pagube însemnate, fiind avariate în toată comuna circa 23 de locuințe și anexe gospodărești (cele mai multe în localitatea Șurdești), un autoturism, mai multe solarii și terenuri agricole. Primăria Comunei Șișești va interveni la refacerea infrastructurii afectate de inundații. Având în vedere efortul financiar mare, s-a solicitat sprijinul Guvernului României și Consiliului Județean Maramureș. În perioada următoare se vor lua măsuri de amenajare (lărgire și construire ziduri de sprijin) pe anumite porțiuni de pe Valea Răcaştii din localitatea Șurdești și pârâul Chechişel ce traversează localitățile Dănești și Șișești. De asemenea, se vor lua măsuri de a mări capacitatea unor podețe care s-au dovedit a fi subdimensionate pentru asemenea situații. Vă comunicăm că persoanele care au avut distrugeri la locuințe și bunuri vor fi despăgubite de către Primăria Comunei Șișești, urmând să solicităm sprijin în acest sens și de la autoritățile centrale”, a precizat Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei Șișești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.