Se recrutează rezerviști voluntari

0
61

– informații furnizate de lt. col. Marius Mihai, șeful biroului informare-recrutare –

Pană în data de 10 iulie, Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Județean Maramureș desfășoară activități specifice de recrutare a candidaților, băieți și fete, de pe raza județului nostru, care doresc să îndeplinească serviciul militar in calitate de rezervist voluntar în Armata României.
Serviciul militar în calitate de rezervist voluntar, instituit în baza Legii nr. 270/2015 reprezintă o soluție viabilă, pe de-o parte, pentru acoperirea deficitului produs prin dispariția militarilor în termen și, pe de altă parte, de regenerare a resursei umane din rezerva de mobilizare, prin „întinerirea”, respectiv posibilitatea pregătirii acesteia, în mod regulat pe timp de pace.
Rezerviștii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea unor misiuni în cadrul structurilor în care se află încadrați, sunt, în continuare, declarați în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și în sistemul asigurărilor de șomaj și beneficiază lunar de o remunerație, în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcție pe care sunt încadrați și solda gradului deținut.
Cetățenii cu domiciliul în județul Maramureș, care doresc să obțină calitatea de rezervist voluntar în Armata României, se pot prezenta la sediul Centrului Militar Județean, Biroul informare-recrutare, situat în Baia Mare, str. Turnului nr. 1, zilnic, de luni până vineri, între orele 8-16.
Informații suplimentare la tel. 0262211008, 0262211361.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.