Proiect • „Școala Comunității Remetea Chioarului”

0
14

În Remetea Chioarului, copiii din familiile de romi trăiesc greu, fiecare zi fiind o provocare pentru ei. Ulițele n-au văzut deloc asfalt, nici beton și sunt pline de noroaie. Pentru acești copii, cei de la ASSOC, implicați în proiectul „Școala Comunității Remetea Chioarului”, încearcă să găsească soluții.
Astfel, pe lângă intervențiile de renovare, înfrumusețare sau dotare a spațiilor școlare, echipele pluridisciplinare de experți oferă servicii psiho-sociale complexe, programul de activități educaționale și extracu­rriculare „Școală după școală” fiind adaptat la nivelul copiilor.
Toate serviciile și activitățile din proiect au ca scop facilitarea accesului egal la educație și prevenirea sau reducerea abandonului școlar.
Pentru preșcolari și familiile din care provin s-a demarat și o campanie de informare, educare și conștientizare cu privire la importanța igienei personale.
Experții le-au împărțit acestora materiale care promovează un stil de viață sănătos și broșuri de educație parentală.
Prin proiectul „Școala Comunității Remetea Chioarului”, Asociația ASSOC, alături de Primărie și Școala Gimnazială și-a asumat implementarea unui program integrat destinat copiilor antepreșcolari, pre­­școlari și școlari din localitate.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.