Cursuri online pentru cadrele didactice din Maramureș

0
56

Din 24 aprilie, Casa Corpului Didactic (CCD) Maramureș organizează și desfășoară activități de formare online adresate dascălilor maramureșeni cu scopul de a-și dezvolta competențe de utilizare a instrumentelor și a resurselor în format digital pentru predarea online.
„Astfel, având avizul Direcției de Formare Continuă din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, au fost derulate programele de formare Mijloace, instrumente și metode de predare online în învățământul preșcolar și Utilizarea aplicației Google Classroom în colaborarea online. Cele două programe de formare abordează proiectarea și desfășurarea activităților în format digital, dintr-o perspectivă didactică și informatică, instrumentele online utilizate, având o importanță pedagogică deosebită pentru activi­tă­țile de instruire ale elevilor. Exemple, sugestii și resurse în format digital utilizate de formatori au rolul de a ajuta cadrele didactice în cadrul orelor de curs, precum și în contextul învățării la distanță”, explică prof. Alina Mihaela Trifoi, director CCD Maramureș.
Primul program, Mijloace, instrumente și metode de predare online în învățământul preșcolar este adresat cadrelor didactice care predau la nivel preșcolar și a fost desfășurat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prin intermediul formatorilor programului prof. Vălenaș Mihaela Cătălina și prof. Fănățan Maria. Conform prof. metodist Bodea Bianca – coordonatorul programului, s-au desfășurat 2 grupe de formare (a câte 24 de ore/curs), finalizând programul de formare un număr de 49 cadre didactice. Pentru personalul didactic din în­vățământul gimnazial și liceal a fost inițiat și derulat programul de formare Utilizarea aplicației Google Classroom în colaborarea online, cu durata de 24 de ore, fiind coordonat de către prof. metodist Konta Terezia Doina. Până în acest moment au absolvit 375 cadre didactice, constituite în 11 grupe.
Derularea programului de formare este sprijinită de Ștefan Apăteanu, directorul EduApps, și de prof. Florin Pop, formator certificat Google for Education. În luna iulie, pentru acest program, mai sunt proiectate activități de formare pentru încă 2 grupe.
Cadrele didactice interesate de parcurgerea acestui program se pot înscrie accesând adresa: bit.ly/inscrierecursonlineccdmm. La înscriere nu există nici condiționare, iar programul de formare este gratuit pentru cadrele didactice din județul Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.