Maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări

0
19

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în podeaua unei remorci şi la „frontiera verde”, 13.450 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 157.000 lei. Ţigările au fost confiscate iar doi maramureşeni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
În Piatra
Poliţiştii de frontieră din Sarasău au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri, pe raza localității Piatra, un autoturism de teren marca VW Touran, care tracta o remorcă, condus de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, având ca pasager pe soția sa, ambii domiciliați în judeţul Ma­ramureș.
În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii, o cantitate mare de țigări.
Drept urmare, autoturismul și remorca au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 23.400 lei.
În cauză, cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, țigările au fost confiscate iar autoturismul și remorca au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În Săpânţa
Un echipaj al poliției de frontieră din Sarasău a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcția localității Săpânța, la o distanță de circa 15 m față de răul Tisa, mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea celor în cauză, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.
Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și s-au întors în Ucraina.
La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.450 pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free.
Țigările, în valoare de 133.965 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul să­vâr­șirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.