Pagube de peste 2,6 milioane lei în Maramureş

0
98

Fenomenele hidrometeorologice periculoase (precipitații însemnate, dar și averse care au avut caracter torențial, „rupere de nori” și grindină de dimensiuni mici și medii) au produs pagube pe raza a 47 de unități administrativ-teritoriale, respectiv 86 de localității în județul nostru.
Șuvoaiele de apă au transportat aluviuni, pietriș, bolovani, material lemnos și material vegetal și au colmatat podețe, poduri, fântâni, șanțuri, rigole, rețele de canalizare.
Torenții de pe versanți s-au revărsat și au avariat 3 gospodării.
Au fost inundate peste 100 de gospodării, 5 anexe gospodărești, 6 obiective sociale, economice, culturale și administrative.
Șuvoaiele de apă au afectat 5 poduri și 123 de podețe și punți pietonale, drumuri județene, drumuri comunale, străzi și au colmatat 15 fântâni. Ieșirea din albie a cursurilor de apă a inundat 57 hectare de teren arabil, 43 hectare de pășuni și fânețe.
Grindina și scurgerile de ape au avariat peste 2.500 metri pătrați de sere și solarii.
Apele învolburate au înecat 33 de animale și au avariat 4 surse de alimentare cu apă în sistem centralizat, respectiv au afectat 7 construcții hidrotehnice.
S-au constituit, prin ordin al prefectului, comisii mixte de evaluare a pagubelor care s-au deplasat în teritoriu. S-au întocmit, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare procesele verbale de constatare și evaluare, respectiv rapoartele de sinteză. De asemenea, a fost elaborată și transmisă la nivel central documentația pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern în vederea alocării sumelor necesare pentru lucrări de reparații și refacerea obiectivelor afectate de inundații.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.