Proiect comun pentru consolidarea capacităţii de gestionare a crizei COVID-19

0
98

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Maramureş a fost stabilită promovarea şi implementarea în comun de către judeţul Maramureş şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, a proiectului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare”. Proiectul prevede accesarea de fonduri nerambursabile.
În spaţiul public au fost lansate mai multe scenarii referitoare la o axă de finanţare prin POIM, pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de prevenirea răspândirii noului coronavirus, efectuate de către autorităţile locale, spitalele din subordine sau asistenţa socială. În fapt, lucrurile sunt diferite, pe această axă anunţată de către Guvern, nu sunt eligibile pentru finanţare toate instituţiile menţionate. Singura unitate eligibilă în Maramureş, pentru a recupera o parte din banii investiţi în această direcţie şi pentru a face anumite dotări pe acest program este Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.
Instrucţiunile prevăd posibilitatea depunerii unui proiect promovat în parteneriat, în care instituţia CJ Maramureş se implică prin oferirea de sprijin administrativ echipei de proiect de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, instituţie eligibilă, în fapt, pentru acest proiect. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.