La Concursul național de proză scurtă pentru liceeni, premiul I pentru Filofteia Covaciu

0
473

Un nou premiu important pentru tânăra scriitoare băimăreană Filofteia Covaciu. Eleva în clasa a XII-a D la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare – coordonată de prof. dr. Daniela Sitar-Tăut – a câștigat recent premiul I la Concursul național de proză scurtă pentru liceeni din cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului național „I. L. Caragiale” (ediție online).
În cadrul acestei competiții, Filofteia Covaciu a înscris următoarele proze: „Joia Neagră”, „O noapte lângă tine” și „O scrisoare din infern”. În acest an, de Ziua Scriitorului, eveniment cultural de anvergură al municipiului Baia Mare, Filofteia Covaciu a primit titlul de „Tânărul scriitor al anului”.

„Scriu din plăcere, alteori din nevoia de a mă descărca, scriu din pasiune și cu pasiune… Am scris pentru că am simțit că era ceea ce trebuia să fac, și, în consecință, a ieșit ceva cu totul deosebit… Este o mare bucurie sufletească să primesc un premiu, un titlu, o așa mare recunoaștere, pentru ceva ce îmi face plăcere să fac, pentru ceva care izvorăște din suflet și spre suflet se îndreaptă…”, a mărturisit tânăra scriitoare pe o rețea de socializare, după decernarea titlului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.