Românii trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19 la intrarea în Grecia

0
23

Grecia a suspendat intrările terestre prin vama Kulata până miercuri dimineața, când intrarea va fi condiționată de un test COVID negativ.
Începând de miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia, din motive neesențiale prin stația de frontieră Promachonas, sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia.
Călătorii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.
Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și pașaportul / numărul național de iden­tificare al călătorului.
Laboratoarele care efectuează testarea RT-PCR ar trebui să fie:
• laboratoare naționale de referință
• laboratoarele naționale de sănătate publică
• laboratoare private care sunt acreditate de la autoritățile naționale de acreditare respective (nu neapărat în mod specific pentru COVID-19).
Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.
Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supuse testării aleatorii la sosirea la granița greacă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.