Asfalt pe Drumul Nordului de săptămâna aceasta

0
313

Drumul Nordului este cel mai mare proiect al Consiliului Județean (CJ) Maramureș în domeniul reabilitării drumurilor județene. Este vorba despre aproape 80 kilometri de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană.
Din acest motiv, reprezentanții CJ s-au deplasat la Fărcașa pentru a avea o nouă discuție cu antreprenorul general care se ocupă de reabilitarea acestui drum.
În ultimele șase luni au existat foarte multe disensiuni între CJ, ca beneficiar al proiectului și executant, Implenia Baugesellschaft m.b.H. Șeful administrației județene a precizat că a cerut insistent, în toată această perioadă, înlocuirea echipei de management a celor de la Implenia și după multă vre­me, se poate declara parțial mulțumit de progresul pe care antreprenorul îl realizează pe Drumul Nordului: ”Am rediscutat strategia și calendarul de lucrări astfel încât să putem din nou să certificăm că, în acest an, pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 de kilometri de drum județean. Astfel, vom avea un drum reabilitat între Hideaga – Ardusat – limita de județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș. Condițiile meteorologice au împiedicat buna desfășurare a lucrărilor în această perioadă, ploile abundente au stopat par­țial lucrările, dar, începând de săptămâna viitoare, odată ce testele de laborator vor certifica că terenul este suficient de uscat, vom putea să trecem la următoarea fază, respectiv turnarea asfaltului. Mă bucur că, încă o dată, antreprenorul și-a asumat finalizarea celor 40 de kilometri pe întreg tronsonul, cu excepția podului de la Ardusat și a celui de la Fărcașa, care vor fi finalizate anul viitor”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.