Terapia prin dans

0
18

Pentru unii dintre beneficiarii Asociaţiei Esperando, dansul este terapie, pentru alţii, o modalitate de socializare, un mod de a se bucura şi de a se simţi bine alături de prieteni.
Din perspectiva beneficiilor psiho-emoţionale, specialiştii sunt de părere că dansul îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria la orice vârstă, creşte stima de sine, eliberează emoţii negative, precum furie, teamă, ură etc., îmbunătăţeşte comunicarea intrapersonală, combate stresul şi depresia şi previne afecţiunile psihiatrice, dar este şi un vector excelent pentru buna dispoziţie. Terapeuţii de dans consideră că limbajul nonverbal este la fel de important ca limbajul verbal şi folosesc ambele forme de comunicare în procesul terapeutic.
Beneficiile dansului se răsfrâng atât asupra trupului, cât şi asupra minţii. Specialiştii definesc terapia prin dans drept utilizarea psihoterapeutică a mişcării pentru a promova integrarea emoţională, socială, cognitivă şi fizică a individului. Există o abordare holistică a vindecării, bazată pe afirmaţia că mintea, corpul şi spiritul sunt inseparabile şi interconectate, schimbările din corp reflectă schimbările din minte şi invers. Oamenii care utilizează terapia prin dans, în cadrul unui tratament, utilizează mişcarea pentru a comunica sentimente conştiente şi inconştiente prin dans. Chiar dacă ai 80 de ani, sau 8 ani, dansul te schimbă în bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.