Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei

0
16

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au organizat o amplă acțiune, în colaborare cu polițiștii de ordine publică și cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.
Activitățile desfășurate au vizat prevenirea și combaterea faptelor ilicite comise de către persoanele fizice și juridice care desfășoară activități de alimentație publică în unități de tipul pensiunilor și restaurantelor.
De asemenea, au fost efectuate activități specifice pentru depistarea persoanelor care sunt implicate în activități de contrabandă sau de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.
Pe raza municipiului Baia Mare și a orașului Borșa, polițiștii au verificat 18 societăți comerciale, 34 persoane fizice și 20 mijloace de transport.
Pentru neregulile constatate polițiști au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.500 lei. 7 dintre sanc­țiuni au fost aplicate pentru abateri de la legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și una privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 2.006 kg legume-fructe, în valoare de aproximativ 12.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.
De asemenea a fost constatată o infracțiune de contrabandă, fiind indisponibilizate mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
În continuare, sub supravegherea procurorului de caz se efectuează cercetări în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii constatate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.