Cereri pentru stimulentul de risc

0
497

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș a înregistrat numeroase solicitări pentru acordarea stimulentului de risc.
Solicitanții trebuie să se adreseze primăriei de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, în vederea acordării stimulentului de risc, conform prevederilor OUG nr. 43/2020, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/2020.
Astfel, se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut, pe lună, pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct în sprijinirea și/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat.
Conform prevederilor legale, contractul individual de muncă al asistentului personal este încheiat cu primăria localității de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, autoritatea administrației publice locale având calitatea de angajator – precizează oficialii DGASPC Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.