Ocrotire temporară pentru familiile afectate de COVID-19

0
49

Precizările vin din partea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și fac referire la măsurile de sprijin destinate familiilor afectate de COVID-19, ai căror copii pot fi monitorizați, supravegheați sau îngrijiți de către DGASPC în situații excepționale.
“Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor oferi, în aceste situații excepționale, servicii de îngrijire și supraveghere în spații corespunzătoare (apartamente/case de tip familial) și personal specializat, în func­ție de vârsta și de starea de sănătate a persoanelor ocrotite, pe întreaga durată în care acestea rămân fără supraveghere și îngrijire″ – se precizează într-un comunicat. DGASPC-urile au pus la dispoziție 611 locuri, pentru astfel de situații excepționale. La nivel național au fost înregistrate 4 astfel de cazuri.
Ocrotirea temporară nu poate fi dispusă dacă părintele sau reprezentantul legal desemnează un alt membru al familiei sau o persoană de referință (prieten, cunoștință, vecin etc) pentru supravegherea și îngrijirea copilului sau adultului dependent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.