🕮 Lecții de învățat 🕮 Relația de cuplu și capcanele ei

0
129

Pornim la drum cu cele mai bune intenții, de iubire și fericire și neatenți, ne rătăcim sau găsim un alt drum, care pare că ni se potrivește mai bine. Însă trecerea de pe un drum pe altul nu e ușoară, iar efectele sunt dureroase, mai ales atunci când există și copii. Există un număr impresionant de articole și cărți despre relația de cuplu, despre dinamica acesteia în timp, timp care, uneori, o poate altera sau omorî, dacă nu suntem atenți.
Nu ne este indiferent cine vrem să fie omul de lângă noi. Știm sau nu știm să-l alegem. Știm sau nu știm ce calități vrem să aibă, știm sau nu știm ce vrem de la el, pentru a avea o viață liniștită și frumoasă împreună. Cine vrem și cum vrem să fie omul de lângă noi?
În relația de cuplu, partenerii își aduc propria poveste de viață, cu bune și cu rele, cu modele sănătoase sau nesănătoase de relaționare… E posibil să nu prea știm ce vrem și, simetric, nici partenerul să nu prea știe. Alegem parteneri care nu reușesc să respecte angajamentele! Ne agățăm de relații care nu ne plac, dorim ca partenerul să fie îndrăzneț și dominator, nu ne mai convine relația care altădată ni se părea perfectă…
Nimic nu e întâmplător! De aici cunoașterea de sine atunci când ne dorim o relație de cuplu bună. Să ținem cont de lucrurile pe care le avem în comun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.