Donare de plasmă de la un erou necunoscut, pentru pacienţi în stare critică

0
30

Plasma convalescentă, care poate salva viața unui om infectat cu SARS-COV-2, a străbătut mulți kilometri pentru a ajunge în județul nostru. Donatorul a fost un erou necunoscut care a donat plasmă, cu generozitate, unui necunoscut.
În Maramureș sunt în continuare pacienți în stare critică, pentru care plasma COVID poate fi ultima lor șansă.
Și la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș pacienții COVID-19 vindecați pot să doneze plasmă! Nu refuzați donarea, pentru că altfel refuzați unui om o șansă la viață! Pacienții COVID-19 vindecați pot să accepte să doneze puțin din timpul și din sângele lor pentru a oferi anticorpii salvatori celor care au atât de mare nevoie. Cei vindecati, eligibili, în mod sigur înțeleg importanța donării de plasmă, știind cât de prețios este sângele donat!

Apel pentru donare de sânge!

Datorită numărului scăzut de donatori de sânge dar și a numărului ridicat de pacienți care au nevoie de suport transfuzional, Centrul de Transfuzie Sanguină Ma­ramureș se confruntă cu o criză acută de sânge. Această criză afectează direct pacienții din spitale, indiferent de vârstă. Fără implicarea activă și constantă a populației sănătoase, nu se poate asigura tot sângele solicitat, nici măcar pentru cazurile grave. Oricare dintre noi poate ajunge în situația de a avea urgent nevoie de sânge. Dacă oamenii nu donează, rezervele nu există!
Este nevoie de donatori, este nevoie de sânge în fiecare zi pentru a salva viețile semenilor noștri!
Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş face apel în numele pacienților: Dacă sunteți sănătoși și aveți minim 18 ani, donaţi sânge!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.