Gheorghe Ionuți din Fărcașa, la 100 de ani!

0
59

Unul dintre cetățenii comunei a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani! Născut în 1920, în Fărcașa, veteranul de război Gheorghe Ionuți a avut parte de o frumoasă surpriză din partea administrației locale.
Ioan Stegeran, primarul comunei, a declarat: „Sunt foarte emoționat deoarece în cei 20 de ani de când sunt primar, domnul Ionuți este primul concetățean care atinge frumoasa vârstă de 100 de ani. Și mă bucur să constat că este sănătos și mai ales, lu­cid. Vreau să menționez că în comună , în acest moment, avem 25 de persoane (17 femei și 8 bărbați) care au depășit vârsta de 90 de ani. Personal, mă bucur că pot să-l felicit pe domnul Ionuți în timpul vieții, așa cum de altfel ar fi și normal, pentru că de cele mai multe ori, ne aducem aminte de veterani sau de persoanele importante abia după ce au trecut din viață! Domnul Ionuți n-a avut o viață tocmai ușoară, cunoscând și ororile războiului, fiind rănit în luptele de la „cotul Donului”, dar ducând o viață echilibrată, fără excese, a reușit ceea ce nu mulți oameni reușesc, să atingă „suta”! Acest moment aniversar îmi oferă plăcuta ocazie de a-i transmite sentimente de stimă și considerație din partea mea și a administrației locale, pentru întreaga viață, bazată pe principii morale și credință, ceea ce poate constitui un exemplu pentru noi toți. Cu prilejul împlinirii respectabilei vârste de 100 de ani, îi urez sănătate, ani mulți, pace şi bucurii de la Dumnezeu”. Ioan Stegeran i-a înmânat sărbătoritului o diplomă de onoare, o plachetă omagială, un premiu pecuniar și un buchet de flori alături de un frumos tort aniversar.
La manifestarea omagială au mai fost prezenți și au oferit sărbătoritului diplome și plachete: comandantul Centrului Militar Județean Maramureș – col. Vasile-Costel Coste, comandantul Batalionului 612 Artilerie Antitanc „Maramureș” – lt. col. Ioan Alexandru Orban și președintele executiv al Asociației Veteranilor de Război Maramureș – col. (r.) Ionel Corcodel. La înmânarea diplomei de onoare, colonelul Coste a specificat că, începând din 20 iulie, domnul Ionuți a fost înaintat la gradul de „căpitan în retragere”. Au mai susţinut scurte alocuțiuni: Col (r) Dumitru Iliescu, Viorelia Vele-director școala gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa și preoții Vasile Rus și Petru Vamoș. De asemenea, în condiții de distanțare socială, au mai fost prezenți membri ai familiei și prieteni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.