Prudenţă maximă în practicarea sporturilor extreme în zone cu teren accidentat

0
29

Invervenţia salvamontiştilor maramureşeni a fost din nou solicitată în cazul unui accident petrecut în zona Coloniei Topitorilor, deasupra Uzinei de Apă din Baia Mare, pe un traseu frecventat de amatorii de mountain bike.
Un apel venit prin 112 a anunţat că un biciclist a căzut într-o zonă greu accesibilă. Cu sprijinul STS Maramureş, echipa de prim răspuns a Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş a ajuns în scurt timp la locul accidentului. Salvamontiştii au acordat primul ajutor biciclistului care a suferit multiple traumatisme, după care acesta a fost imo­bilizat în targa lopată şi transportat până la ambulanţă cu ajutorul UT 2000, utilajul omologat folosit de salvatorii montani pentru transportul în teren accidentat.
După o coborâre dificilă, accidentatul a fost predat ambulanţei, care l-a transportat spre unitatea medicală pentru investigaţii complexe. Managerul SPJ Maramureş, Dan Benga, a mulţumit ISU Maramureş şi STS Maramureş pentru o nouă colaborare, care a contribuit la încheierea cu succes a intervenţiei. Acesta a ţinut să transmită un mesaj şi amatorilor de sporturi extreme, pentru a evita producerea unor accidente similare, care se pot solda cu un deznodământ tragic: „Recomandăm precauţie şi dotarea corespunzătoare a celor care practică sporturile extreme”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.