Angajatori maramureșeni, găsiți că practicau munca la negru

0
29

Doi angajatori au fost depistați în ultima săptămână în Maramureș că utilizau muncă fără forme legale. Au fost identificate 4 persoane care nu aveau contracte individuale de muncă sau acestea nu au fost transmise în registrul electronic de evidență a salariaților.
Pentru toate neconformitățile găsite în domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei. Toate abaterile constatate au fost semnalate în urma unei campanii naționale.
La nivelul județului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a efectuat controale în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind controlați un număr de 17 angajatori. Au fost identificate un număr de 29 de neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, fiind aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, 26 de avertismente și 3 amenzi în valoare de 25.000 lei. În domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați 15 angajatori, fiind constatate un număr de 29 de deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.