Aproximativ 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița de nord

0
21

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 10.000 pachete de țigări, în valoare de 116.750 lei.
Ţigările, transportate peste frontiera de stat cu drona, au fost descoperite pe raza localității Vicovu de Sus, într-un autoturism parcat într-o zonă împădurită de pe raza județului Suceava.
• Poliţiştii de frontieră din Vișeu de Sus au identificat, pe raza localității Țibău, județul Suceava, parcată într-o zonă împădurită, o mașină de teren marca Mitsubishi, înmatriculată în România.
În urma controlului mijlocului de transport, în locul banchetei din spate și în portbagaj, au fost descoperite 15 colete, care conțineau 7.480 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
• Poliţiştii de frontieră din Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-au deplasat la un imobil de pe raza localității, unde, cu acordul proprietarei imobilului, au intrat în locuință și au descoperit 4 colete cu țigări.
S-a luat măsura transportării baxurilor la sediul unității, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de peste 23.400 lei, au fost confiscate, iar proprietara imobilului, în vârstă de 66 de ani, este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
• Şi poliţiştii de frontieră din Halmeu – judeţul Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România, pe direcția localității Dabolț.
Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu țigări provenite din magazine de tip duty free.
În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu ţigări, în valoare de 5.850 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.