Copiii cu afecțiuni oncologice ai maramureșenilor pot beneficia de serviciile MagicHOME • Poți fi voluntar la “Șofer de suflet”

0
56

În fiecare an, sute de copii sunt diagnosticați în România cu cancer și alte afecțiuni grave. Copiii afectați de cancer necesită îngrijiri în clinici specializate, care sunt, de obicei, situate departe de localitățile lor de domiciliu. Peste 70% dintre acești copii provin din familii cu o situație financiară modestă. Internarea în spital a acestora, cu un sistem imunitar afectat deja, vine la pachet cu riscul ca ei să contacteze alte infecții. Părinții copiilor bolnavi de cancer dorm pe un scaun, în fiecare noapte. Nu au o bucătărie în care să poată găti pentru copii în funcție de alimentația impusă de tratament. Nu au condiții de igienă personală, singura baie disponibilă fiind cea comună. Nu au unde să își spele hainele lor sau ale copiilor. Pe lângă aceste neajunsuri, părinții care locuiesc pe un scaun țin totul în ei. În fața copilului fiecare părinte zâmbește și este plin de speranță. Singurele momente în care își permit să plângă sunt în lift, în drumul spre magazinul din colț sau în baia comună.
MagicHOME, un proiect al fostului ministru al să­nă­tății, Vlad Voiculescu, este destinat copiilor cu afecțiuni oncologice și familiilor lor, fiind un loc aproape de spitalele cu secții de Oncopediatrie în care părinții ori însoțitorii se pot caza pe perioada cât copilul este internat pentru tratament, control sau alte proceduri. MagicHOME oferă familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat, etc.), bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă în interior și în curte, servicii de suport non-clinic precum terapie prin artă și suport psihologic. Primul Magic­HOME, localizat în București, aproape de principalele spitale pentru copii cu afecțiuni oncologice (Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni) a găzduit deja peste 300 de copii și membri ai familiilor lor. Clujul pune la dispoziție cinci apartamente pentru copiii bolnavi și părinții acestora.
Copiii au nevoie și de transport la spital. Așa s-a născut asociația “Șofer de suflet”
Drumul de acasă la spital sau de la spital acasă ar trebui sa fie ultima grijă a părinților, însă, de multe ori aceștia nu reușesc să ajungă din lipsa resurselor financiare. Așa a apărut Șofer de Suflet, proiect prin care se dorește ca transportul la spital să nu fie un motiv pentru care cei mici să nu ajungă la control sau tratament. Cu o comunitate de 3.400 de voluntari și peste 21.000 de km parcurși, se încearcă ajutorarea tuturor familiilor cu copii care au un diagnostic oncologic și întâmpină dificultăți în a ajunge la spital.
Așa că, părinții pot suna la numărul de telefon 0741-741.828, Bogdan Ciuhat, sau să scrie la adresa de mail bogdan@magicamp.ro. Astfel, părinții vor fi asigurați că nu vor rata nici o vizită la control sau tratament pentru copiii lor.
Și din județul Maramureș se pot înscrie în grupul Șofer de Suflet, accesând mail-ul de mai sus ori sunând la telefonul afișat. De asemenea, copiii maramureșenilor pot beneficia de serviciile Magic­HOME.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.