Recunoștința

0
116

Erau odată doi țărani, săraci amândoi, care mergeau pe un drum de țară. La un moment dat, le-a ieșit în cale un Înțelept. Se uită la ei și îi spune primului: “Vremurile sunt grele, dragă prietene, cum te descurci?“ “Foarte greu, răspunde omul; abia reușesc să fac rost de mâncare să-mi hrănesc familia. Viața mea este foarte grea…”
Înțeleptul se uită la cel de-al doilea și îl întreabă: “Prietene drag, ție cum îți merge?” “Minunat, Înțeleptule! Lucrurile sunt cum nu se poate mai bine. Fiecare zi îmi aduce noi bucurii și binecuvântări alături de familie și de prieteni. Sunt recunoscător pentru fiecare zi pe care o trăiesc, pentru că știu că indiferent dacă este soare sau ploaie, frig sau cald, lucrurile se vor întâmpla așa cum vrea și cum crede Dumnezeu că este mai bine!”
Auzind vorbele țăranului, Dumnezeu zâmbi și spuse în gând: “Crezi că viața ta este minunată acum? Îți arat eu ce înseamnă o viață minunată!”
Asta înseamnă să fii recunoscător pentru ceea ce ai! Să vezi mereu partea plină a paharului! Recunoștința este abilitatea de a experimenta, în fiecare zi, viața ca un dar. Iar cine nu mulțumește pentru puțin, nu va mulțumi nici pentru mult. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.