Coronavirusul nu se transmite prin alimente

0
46

Alimentele de origine animală și nonanimală nu constituie o sursă de transmitere pentru virusul SARS-CoV-2, anunță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.
Nu există dovezi științifice că laptele, carnea, peștele, legumele, fructele, pîinea sînt o sursă sau o cale de transmitere a virusului. Nu există informații privind prezența pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 și supraviețuirea acestuia în alimente, astfel încît să fie posibilă infectarea oamenilor. Pînă în prezent, nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care a contribuit la răspîndirea virusului. Clienții din magazine nu trebuie să atingă alimentele (altele decît cele pe care le cumpără), pentru a evita contaminarea acestora cu agenți patogeni care ar putea fi prezenți pe mîinile lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.