11 echipe înscrise în noua ediţie de campionat

0
86

Până la finalul lunii iulie s-au făcut înscrierile în Campionatul Naţional al Diviziei A1 la volei masculin. 11 echipe au depus cerere de înscriere, care au fost acceptate de Comitetul Director al FR Volei.
Faţă de sezonul precendent, printre echipele care şi-au anunţat participarea în viitoarea ediţie de campionat nu se mai regăseşte SCM Gloria Buzău, club desfiinţat, dar şi ACSV Municipal Zalău, club ce a preferat să evolueze în divizia secundă. Totuşi, judeţul Sălaj nu va rămâne fără echipă la nivelul primului eşalon, federaţia de specialitate acceptând-o pe nou înfiinţata SCM Zalău. Din ce specifică regulamentul FRV, se pare că SCM Zalău nu ar avea drept de participare pe prima scenă a voleiului masculin românesc, orice echipă fiind obligată să joace, în prealabil, cel puţin un sezon în Divizia A2.
Pe lângă revenirea în Divizia A1 a voleibaliştilor de la Steaua Bucureşti, care şi-au obţinut acest drept pe teren, Federaţia Română de Volei a mai invitat alte trei echipe – Ştiinţa Bucureşti, Provolei Arad şi CSU Braşov. Doar prima dintre ele a acceptat oferta federaţiei, celelalte două declinând oferta din raţiuni financiare.
Echipele înscrise în ediţia de campionat 2020/2021: Arcada Galaţi, Unirea Dej, SCMU Craiova, Ştiinţa Explorări Baia Mare, Dinamo Bucureşti, CSM Câmpia Turzii, Universitatea Cluj-Napoca, CSU UV Timişoara, Steaua Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi SCM Zalău.
În şedinţa Comitetului Director al FRV s-a mai dezbătut sistemul competiţional pentru sezonul 2020/2021, CD hotărând ca cluburile să aleagă una dintre cele trei variante de disputare: prima variantă de campionat ar fi cea în care se va juca ca şi până acum, cu un sezon regulat în care fiecare echipă joacă cu fiecare, după care ar urma faza play-off (locurile 1-6) şi faza play-out (locurile 7-12); varianta doi ar fi cu un sezon regulat, dar la finalul acestuia să se desfăşoare meciuri în sistem campionat între locurile 1-4, 5-8 şi 9-12; varianta trei prevede un campionat normal cu un sistem de desfăşurare al meciurilor, tur-retur.
Startul noii ediţii este preconizat să debuteze în 17 octombrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.