În județul Maramureș • Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile publice deschise

0
741

– restaurantele, barurile, cafenelele, sălile de jocuri de noroc etc. vor avea program până la ora 24 –
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară, în sistem online, și a adoptat Hotărârea nr. 32/2020, prin care au fost stabilite măsuri suplimentare de protecție pentru prevenirea și limitarea infecției cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Maramureș.
Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, președintele CJSU Maramureș, a declarat că având în vedere trendul ascendent al cazurilor de persoane confirmate la nivel național este necesară intensificarea acțiunilor de prevenire, limitare și combatere a pandemiei.
Deși în acest moment nu avem în județ focare cu noul Coronavirus și nici unități administrativ-teritoriale sau localități din cadrul acestora care depășesc numărul de cazuri prevăzut de legislație pentru a fi carantinate, CJSU a decis următoarele:
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, devine obligatorie, atât pentru locuitorii județului, cât și pentru cei aflați în tranzit, începând cu data de 1 august a.c., în următoarele spații publice deschise: piețe agroalimentare, târguri, expoziții, târguri de produse tradiționale, vânzarea de produse și alte bunuri în aer liber, zone de așteptare (stații de autobuz, stații de troleibuz, peroane, inclusiv la societățile de transport persoane private), zone în care se desfășoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice (Cimitirul Vesel din Săpânța, Calea ferată forestieră Mocănița din Vișeu de Sus), activități cu caracter religios în aer liber, în perimetrul piscinelor amplasate în aer liber.
Sunt exceptate de la această măsură: copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani și persoanele care desfășoară activități fizice intense sau condiții de muncă solicitante, la temperaturi ridicate și umiditate crescută.
În toate spațiile publice deschise se va respecta distanța fizică de protecție sanitară, de 2 metri.
Agenții economici care desfășoară activitate la terase (restaurante, baruri, cafenele, etc), inclusiv jocuri de noroc și cazinouri vor avea program de funcționare zilnic până la ora 24, iar unită­țile respective vor rămâne închise până la ora 6 dimineața.
Comitetele locale pentru situații de urgență vor asigura implementarea hotărârii CJSU și împreună cu proprietarii și administratorii spațiilor publice deschise vor afișa în locuri vizibile informații cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.