Teama care inhibă

0
127

Oamenii își doresc să revină la viața de dinainte de pandemie. Să circule fără teamă, să meargă la film sau la bibliotecă, să meargă pe stadioane, să plece în excursii. Cu toate acestea, pentru mulți s-a instalat teama. Teama nu doar de contaminare cu Covid 19, ci de efectele acestui virus asupra lor, a economiei, a societății în general.
Noile restricții îngreunează revenirea la o viață normală, nu doar a omului, ci și a activităților desfășurate de acesta. Care devin și ele mai riscante și mai costisitoare. Costurile cu materialele de protecție vor crește, reconfigurarea spațiilor de lucru și de birouri va avea și ea impact negativ.
Școala online are minusurile ei, serviciile de sănătate sunt mai scumpe, afacerile vor fi gestionate mai scump și mai ineficient. Distanțarea socială va avea efect nu doar asupra productivității muncii, ci va duce și la instalarea însingurării.
Oamenilor le scade apetitul pentru risc. Pe de o parte fiind teama, iar pe de alta și faptul că mediile în care funcționau până mai ieri devin și ele imprevizibile. Sunt suficiente motive care vor duce la renunțarea la proiecte, personale și profesionale, la proiecte de investiții, la nesiguranță pentru un viitor imprevizibil.
Dar viața trebuie să meargă înainte. Au mai fost pandemii de-a lungul istoriei. Și viața a continuat. E bine să vedem partea plină a paharului! Și chestia cu drobul de sare nu se potrivește oricând. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.