Combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic • Amenzi de peste 44.000 lei și lemne confiscate

0
20

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat la finalul săptămânii trecute o nouă acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.
Din cele 322 mijloace auto oprite pentru verificări, 41 transportau material lemnos. În cadrul verificărilor polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, însumând peste 44.000 lei. Ca măsură complementară polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de aproximativ 82.000 lei.

Combaterea evaziunii fiscale și a contra­bandei cu țigări

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității, împreună cu cei din Cavnic, Seini, Baia Sprie și Târgu Lăpuș au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări și a comerțului ilicit cu produse alimentare și nealimentare.
În cadrul activităților au fost verificate 62 de autoturisme, 22 societăți comerciale și 4 persoane fizice care desfășoară activități economice pe raza județului.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 lei, și s-au confiscat 120 kg de fructe, fără documente de proveniență.

3 ordine de protecție emise de polițiști

În perioada 31 iulie – 2 august, polițiștii maramureșeni au intervenit la trei cazuri de violență în familie. În toate cazurile au fost emise ordine de protecție provizorii, iar într-un caz agresorul a fost și reținut pentru 24 de ore.
• Unul dintre cazurile de violență domestică a fost semnalat în Cicârlău, unde a avut loc o altercație între un tată, de 74 de ani, și fiul acestuia, de 43 de ani. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Cavnic pentru consult de specialitate.
• Un alt caz de violență în familie a fost sesizat în Sighetu Marmației. O femeie, de 58 de ani, a sesizat poliția cu privire la faptul că fiul său, de 36 de ani, a agresat-o fizic.
• Al treilea caz s-a petrecut în Baia Mare, unde o femeie, de 30 de ani, a fost agresată de concubinul său. Victima, pentru că prezenta leziuni la nivelul feței și la nivelul membrelor superioare, a fost transportată la spital unde a rămas sub supraveghere medicală pentru investigații suplimentare. În acest caz, împotriva agresorului, pe lângă emiterea ordinului de protecție provizoriu, s-a luat și măsura reținerii pentru 24 de ore.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.