Între Târgu Lăpuș și Rogoz, se asfaltează Drumul Județean 109F

0
56

În aceste zile, zona Lăpușului este un veritabil șantier. Se asfaltează șoseaua din fața Primăriei orașului spre satele aparținătoare, Dămăcușeni și Rogoz, până în locul de unde începe drumul spre Suciu de Jos.
Reabilitarea DJ 109F, limită cu județul Sălaj – Târgu Lăpuș (DN 18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ 171) se face prin Programul Național de Dezvoltare Locală I.
Tronsonul de drum județean ce urmează a fi reabilitat are o lungime de 27,426 km și se suprapune, în zona centrală a orașului Târgu Lăpuș, cu DN 18B, pe o lungime de 403 m.
Principalele lucrări care se execută în cadrul proiectului de reabilitare vizează refacerea structurii rutiere, unde s-a adoptat un sistem rutier ranforsat cu casete pe zonele de lărgiri, iar pe zonele unde structura rutieră existentă nu este corespunzătoare s-a prevăzut sistem rutier nou, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, de amenajare șanțuri și rigole, decolmatare șanțuri și podețe, amenajarea acceselor la proprietăți și drumuri laterale, amenajare stații de autobuz și parcări, reabilitare poduri și podețe, lucrări de consolidare, lucrări de înlăturare a efectului alunecărilor de teren etc.
Durata contractului de proiectare și execuție a lucrării este de 540 de zile. Până în acest moment s-au asfaltat cca. 17 km din acest drum.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.