Două aparate de ventilație și monitorizare respiratorie pentru Spitalul Județean

0
104

După luni de voluntariat, prin generozitatea unor oameni cu suflet mare și printr-un efort conjugat al cluburilor ROTARY Baia Mare, Rotary Baia Mare 2005, Rotary Târgu Lăpuș, Rotaract și Interact, s-a reușit finalizarea achiziției și donarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a două aparate de ventilație și monitorizare respiratorie marca Mindray SV 300.
Donația s-a realizat în urma derulării proiectului „Uniți pentru sănătate”, demarat în luna martie 2020, prin care s-au strâns peste 258.000 de lei destinați achizițio­nă­rii de echipamente de protecție și aparatură medicală pentru cadrele sanitare din Spitalul Județean de Urgență Baia Mare și Spitalul Orășenesc Tg. Lăpuș.
Achiziția și donarea celor două aparate de ventilație și monitorizare respiratorie reprezintă încununarea eforturilor susținute din cadrul proiectului „Uniți pentru sănătate” care a mobilizat membrii Rotary din întreg Maramureșul, fiindu-le alături rotarienii din Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa.
„Aducem cele mai sincere mulțumiri cluburilor Rotary Baia Mare, Baia Mare 2005 și Rotary Tg. Lăpuș, dar și tuturor celor care au ales să vină în întâmpinarea acestui proiect frumos care, în final , duce la salvarea de noi vieți. Mulțumim, totodată , tuturor celor care, în aceste luni de grea încercare pentru sistemul medical au donat din puținul lor, arătând că respectă munca medicilor din Spitalul Județean de Urgență și, totodată că le pasă de semenii lor” – a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, dr. Vasile Pop.


Al treilea aparat de ventilație a ajuns la TBC

Cel de-al treilea aparat de ventilație achiziționat în cadrul campaniei de strângere de fonduri în contextul pandemiei de COVID, desfășurată de asociația din cadrul Centrului de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare. Două astfel de aparate sunt parte integrantă a secției de terapie intensivă a spitalului TBC care tratează cazurile grave ale bolnavilor de COVID, iar unul a fost donat către Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, tot secției de Terapie Intensivă.
S-a reușit, împreună cu cei peste 150 de donatori persoane fizice și juridice, cu sprijinul consistent venit din partea Universal Alloy Corporation Europe și Asociația „Prietenii Spitalului” să se facă mai ușoară munca celor care azi se află în prima linie în lupta cu acest inamic nevăzut.
Asociația CCF rămâne aproape de cadrele medicale și de toți cei aflați în situații dificile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.