Scandal peste Gutâi • Primăria Petrova dă în judecată Direcția Silvică Maramureș. A treia oară!

0
101

Primăria Petrova a mai câștigat de două ori în instanță împotriva Direcției Silvice Maramureș, anterior, într-una din situații, cea cu pagubele făcute din tăieri sub ochii sau cu acordul pădurarilor, primăria a primit daune de 10 miliarde lei vechi! Recent, autoritatea locală din comuna Petrova a deschis un nou proces împotriva silvicilor!
„De fapt, nu i-am chemat a treia oară, ci… a treia și a patra oară, vă explic acum. Am chemat în instanță Direcția Silvică pentru nepunerile în posesie la păduri, avem 61 de sentințe judecătorești, în total 76 de puneri în posesie dintre care unele trenează din 2013!! Am solicitat punerea urgentă în posesie, dacă nu, atunci cerem daune cominatorii. Da, am mai câștigat de două ori în instanță cu ei, pentru pagube în paza și protecția pădurii comunei”, spune Ion Petrovai, primarul comunei, secondat de juristul instituției. Situația e una atipică, ce explică oarecum succesul acțiunilor în instanță. Primarul Petrovai este el însuși inginer silvic de meserie, unul dintre cei mai buni foști șef de ocoale silvice din branșă, de peste ani. Cunoaște exact natura meseriei și toate subterfugiile la care se poate apela pentru a nu se pune în posesie. Dar mai există o cauză deschisă împotriva silvicilor.
„Am mai deschis o acțiune. Pentru că în doi ani, conform Codului Silvic în vigoare, nu au început activități de regenerare în suprafețele tăiate abuziv. Au tăiat, să facă regenerare și să ne lase pădure, nu? Sunt aproximativ trei hectare de tăieri, cu 1700 de cioate, unde trebuiau să facă replantare, conform Codului Silvic în vigoare!”, concluzionează edilul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.